Togtur

Toget er gammeldags, men det var en fin måte å ta seg frem på..

–    Kom deg på toget, for faen

Med spark, slag og dytting kom vi oss på det lokale toget som skulle ta oss til keiserbyen Kandy midt i hjerte av Sri Lanka. En ellevill togtur med et uforglemmelig folkeslag og vakker natur.

Tidlig om morgenen ankom vi jernbanestasjonen i hovedstaden Colombo i Sri Lanka. Alt var gammalt, slitt og med en kaotisk stemning. Det var som om alt var tatt ut i fra en film fra 1800-tallet. Vakkert, ellegant og veldig morsomt for en nordmann som er vant til noe helt annet hjemme i Norge. Det er normalt at togene blir stappfulle og da mener jeg at folk står i hele vognen og andre må holde seg fast utenfor vognen og klamre seg fast til toget mens det kjører. Under slike tendenser blir det en hissig kamp om å komme seg først på toget. Noe vi fikk erfare. Det ble både slag, spark, banning, spytting og dytting fra de lokale mot hverandre og jeg sto der forundret og fortvilet med min 25 kilos tunge sekk. Heldigvis kom jeg meg på og fikk tatt et par seter til oss.

Her koser vi oss med appelsin!

I hjertet av Sri Lanka
Kandy er en gammel hovedstad, keiserby, oase, et paradis og er mest kjent for at det aldri falt under for kolonistatene fra Nederland, England og Portugal. De holdt stand og stoltheten kan du se i de lokales ansikter. Kandy er en herlighet og alle som reiser til dette fantastiske landet bør absolutt vurdere denne destinasjonen. Kandylake ble gravd ut av slavene til keiseren på 1600-tallet!?! og de som var imot utbyggingen, fikk sine hoder kappet av og satt på påler ved dammen. Kandy er omringet av fantastisk natur og ligger i høylandet. Noe av det som gjør Kandy til et av mine favorittreisemål hittil på denne turen var blandingen av byfølelse, ting å utforske og naturlige omgivelser. Rundt Kandylake kunne vi se flere flotte fugler, som storker og pelikaner!? Det var også hjemmet til apekatter, veraner, ender og Koi fisker. Det var deilig å kunne nyte dagene og slappe av i rolige og flotte omgivelser.

En munk inne ved Buddhas hellig tann..

Pilgrimstur
I Kandy ligger et av Buddhismens helligste templer. The Sacred Tooth Relic Temple, som inneholder en gullkiste med tannen til Buddah fra hans kremasjon etter hans død under «The Three of Life», mellom India og Nepal, der han oppnådde Nirvana i 536 f.kr. Buddhas tann har vært i mange hender opp igjennom årene. Den som har den hellige tannen, er nemlig den rettmessige eier av øyen Sri Lanka. Britene overga tannen til den nye kongen i Sri Lanka på 1900-tallet. Jeg har gjennom min reise i Asia blitt mer og mer opptatt av Buddhismen og når jeg og en venninne var i Thailand, valgte vi å studere filosofien. Vi besøkte en munk i et tempel, som lærer bort «Buddhas Teachings». Han lærte oss hva buddhismen handler om, filosofien, meditasjon og karma. Buddhismen er ingen religion og det er det som appelerer til meg. Det er en livsfilosofi, som handler om rett og galt, karma og om å leve i fred og harmoni, for å oppnå rekarnasjon og nirvana. (Bli opplyst).
En Buddhastatue inne i tempelet

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s