Som fisken i havet

Dykking utenfor Cham Island, Vietnam

I et krystallklart vann i nærheten av en tropisk øy utenfor Vietnam dykket vi under overflaten og gled inn i fiskenes verden.

Vi dro fra hotellet tidlig lørdag morgen for å dra ut til øyen, Cham Island, som ligger i Kinahavet på vestsiden av Vietnam. Øyen er idyllisk og jungelen er innbydende med både slanger, edderkopper og ville apekatter. I en «jolle» tok det oss en drøy  time i fra Hoi An, der vi bor til daglig. Iført pisseluktende våtdrakter kastet vi erfarne dykkere oss i vannet før «turistene». Under overflaten er vi i en annen verden og du glemmer krig, sult og katastrofer. Synet av fargerike fisker og koraller får deg til smile og le, mens du tar deg selv i å tenke at du er i et gigantisk akvarium og nyter livet under vann. Her i dypet i Vietnam så vi Nemo, Seasnakes, Lionfish, Lemonfish, Seahorses, Octopussy og mange andre spennende arter. Neste dykk satser vi på Whaleshark!

Landkrabber

Vi var en gjeng på tjue stykker som valgte å overnatte på Cham Island, noe vi heller ikke angret på, men jeg skal innrømme at det var deilig å sove i en seng  når vi kom hjem. På øyen kjørte vi den lokale varienten der vi sov på et tregulv med myggnetting over. Ja, det var vifter der, men aggrigatoren stenges kl 11. Det ble selvsagt et par flasker vin, øl, sprit, rom og min favoritt, whisky. Noen som gjorde søndagen til en rolig dag med en spasertur gjennom fiskelandsbyen som er lokalisert på øyen. Cham Island var en handelstasjon for indiere og kinesere fra 1600 til 1800-tallet, og i vannet rundt Cham Islands er det et viktig strategisk sted for å fiske for minoritetsgrupper. Her fanger de hummer, groupers, snappers, craps, reker og muslinger.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s